Cimnastikte 3'ü 1 arada...

Cimnastikte 3'ü 1 arada...

Bugüne kadar tek madalya bile alamadığımız cimnastikte sporcularımız Akdeniz Oyunları'nda 3 madalya birden kazandı. Ümit Şamiloğlu altın, İbrahim Çolak gümüş, Ferhat Arıca da bronz madalyayla tarih yazdı.

Akdeniz Oyunları'nda sporcularımızın başarısı devam ediyor.Milliler, dün de artistik cimnastikte tarih yazdı. Bugüne kadar tek bir madalya bile alamadığımız bu dalda sporcularımız büyük bir başarıya imza atarak dün 3 madalya birden elde etti. Erkekler barfixte Ümit Şamiloğlu, müthiş bir performans sonunda 15.366 puanla şampiyon olarak bu dalda ülkemize Akdeniz Oyunları tarihinin ilk altın madalyasını getirirken erkekler halka finallerinde İbrahim Çolak, 15.133 puanla gümüş madalya kazanarak tarihe geçti. Paralelde bu kez Ferhat Arıca göğsümüzü kabarttı. Milli sporcu 14.866 puanla bronz madalyanın sahibi olarak gümüş madalyayı kılpayı kaçırdı.
ATICILIKTA GÜMÜŞ: Atıcılık erkekler havalı tüfek 10 metrede Halil İbrahim Öztürk gümüş madalya kazandı. Finalde 202,6 puana ulaşan Halil İbrahim Öztürk, 206,4 puanlı İtalyan Campriani'nin gerisinde kaldı.
HALTERDE GÜMÜŞ: Milliler, halterde dün tek madalyayla yetindi. Erkekler 85 kiloda Nezir Sağır, silkmede 193 kilo kaldırarak gümüş madalya kazandı. Koparmada ise 156 kilo kaldırmasına rağmen tartı averajında 4. oldu ve bronz madalyayı kaçırdı. Bayanlar 69 kiloda Sümeyye Kentli ise, koparmada 94, silkmede de 120 kiloyla 4. oldu.
HENTBOLDA 2'DE 2: 17. Akdeniz Oyunları erkekler hentbolda Türkiye, A Grubu'ndaki ikinci maçında Sırbistan'ı 30-29 yendi. 2'de 2 yapan Milliler, galibiyete son anlardaki 7 metre atışını gole çevirerek uzandı.
Tarihte ilk olma duygusu anlatılmaz yaşanır
Türkiye'ye oyunlar tarihindeki ilk barfiks madalyasını kazandıran Ümit Şamiloğlu, 'Biz henüz filizleniyoruz. Bize 5 veya 10 yıl vakit tanıyın. O zaman çok güzel başarılar gelecek' derken, İbrahim Çolak da, 'Tarihte ilk olma duygusu anlatılmaz, yaşanır. Çok güzel ve gurur verici bir durum' şeklinde duygularını aktardı.
Güreşte üç altın iki gümüş madalya
Güreşte kadınlar serbest stil 59 kiloda yaptığı 4 maçı da kazanan Hafize Şahin altın madalyanın sahibi oldu. Serbest stil 63 kiloda ise milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, İtalyan rakibini 2-0 yenerek ikinci altını getirdi. 72 kiloda da Yasemin Adar, çıktığı 3 maçı da kazanarak altını boynuna taktı. Kadınlar serbest stil 51 kilo finalinde milli sporcu Burcu Kepiç, Fransız Lesaffre'ye yenilerek gümüşte kaldı. 48 kiloda ise Sümeyye Sezer, Tunuslu rakibini yenerek gümüş kazandı.
BOKSTA 3 FİNAL, 1 BRONZ: 49 kiloda Ferhat Pehlivan, Mısırlı; 64 kiloda Fatih Keleş, Yunan; 75 kiloda Adem Kılıçcı da İtalyan rakibini 3-0 yenerek finallere kaldı. 56 kiloda Mehmet Topçakan, Cezayirli boksöre 3-0 yenilerek bronz madalyada kaldı.
Filenin Sultanları galibiyetle başladı
A Milli Bayan Voleybol Takımımız Akdeniz Oyunları'na Slovenya galibiyeti ile başladı. 17. Akdeniz Oyunları'nda, Yuna-nistan ve Slovenya ile birlikte A Grubu'nda yer alan Filenin Sultanları, oynadığı ilk maçta karşılaştığı Slovenya'yı; 25-17, 25-21 ve 25-15'lik setlerle 3-0 mağlup etti. Milliler, grup ikinci maçında yarın saat 18.00'da Yunanistan ile karşılaşacak.

Yorumlar