Bir Futbol Festivali Geldi, Geçiyorrrr...


Bir Futbol Festivali Geldi, Geçiyorrrr...
Günün ikinci maçıydı Uruguay – Hırvatistan maçı. İki potansiyelli ve kadrosunda yıldız adayları sayısı çok olan ekiplerin kapışmasıydı. Aslına bakarsanız, başta Uruguay olmak üzere bu iki takımın birçok futbolcusu kendi takımlarında banko süre alıyor. Belki de neden onlardan bu kadar iyi şeyler beklendiğinin cevabını buluyoruz : Oynatmak…
İlk yarının genel hakimi Hırvatistan’dı. Maçın başında, Uruguay’ın presine iyi karşılık vermeleriyle topun sahibi oldular ve ilk yarıdaki pozisyon üstünlüklerini otomatikman ele geçirdiler. Özellikle Livaja ve Rebic’in olağanüstü meziyetleri ile Uruguay müdafaa hattını çok zorladırlar. Nitekim penaltı kazandılar, savumanın arkasına bir topta. Fakat bu penaltı gol ile sonuçlanmadı.
Rebic – Livaja iş birliği sonucu, kaçan penaltıyı telafi etti Hırvatlar. Savumada da, özellikle oyuncularını ön tarafta çekerek, Uruguay’ı uzun topa maruz bıraktılar.

İkinci yarı psikolojik olarak çöktü Hırvatlar. Skoru koruyayım düşüncesi nedeniyle gereksiz yere çekildiler ve Uruguay’ın üzerlerine gelmesini istediler bir nevi. Bu dakikalarda tribünlere hitap eden, hoş futboluyla Laxalt’ın bireysel çabaları, De Arrescaeta’nın daha etkin olmaya çalışması ve Lopez’in oyuna girmesiyle daha etkili bir Uruguay gördük. Özellikle Laxalt, çizgide yaptıklarıyla ciddi şekilde rakiplerini zorladı. Fakat nokta adamın olmaması, son vuruş beceriksizlikleri skorun değişmemesine neden oldu.

Dikkatleri çeken bir diğer nokta tabiî ki de stadyumda boşluklardı. Turnuvanın geneli zaten böyle. Büyük hayal kırıklılığı açıkçası. Milli takımımızın oynadığı maçlarda bile stadyumu dolduramıyoruz. Ama yeterli reklamında yapıldığını düşünmüyorum açıkçası. Yeterli ilgi gösterilmedi. Ve sonucunda böyle bir şeyle karşılaşmak, açıkçası benim için sürpriz olmadı.


Milli takımıza gelecek olursak;
Bu akşam Avusturalya’ya karşı 2-1 kazanarak, gruptan çıkmayı garantiledik. Ama sert kayaya çarptık. Rakip Fransa. Nasıl bir motivasyonla çıkacağız bilemeyiz ama her oyuncunun yüzde yüzünü aşması gereken bir karşılaşma olacağın kesin

Haber : Beysim Can

Yorumlar