Bandırmaspor Kılkışlı ile devam dedi



Bandırmaspor’un olagan genel kurulu Ticaret Odası Toplantı salonunda yapıldı. Tek liste halinde girilen seçimleri Mehmet Kılkışlı ve ekibi kazandı. Genel kurula Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ve çok sayıda taraftar katıldı
. Genel kurulda Bandırmaspor’un tahmini bütçesi 7 milyon 765 bin TL olarak belirlendi. Gnel kurul sonrasında yönetim kurulu Ahmet Edin,Yaşar Bekdemir, Metin Yalçınkaya, Ozan Onur, Can Gülmezgil,Talip Yıldız, Hüseyin Baş, Bahadır Çolak, Ertunç İşbay,Tolga Tosun, Ünsal Yamaner, Mehmet Özbek ve Uğur Maral’dan oluştu.

-Kulüpler belediyesiz ayakta duramaz

Genel kurulda konuşan Bandırmaspor Kulüp Başkanı Mehmet Kılkışlı, “Spor kulüpleri belediyesiz ayakta duramaz. Bundan dolayıda yerel yönetimden bu dönem bazı isteklerimiz oldu. Bu taleplerimize yerel yönetim bir tanesi hariç olumlu yaklaştı. Bundan dolayı da belediye başkanı Sedat Pekel’e teşekkür ederim. Taleplerimiz arasında yeni garajın oradaki otoparkların kulubümüze tahsis edilmesi konusunda sıkıntı yaşadık. Ancak orada da bazı hukuksal sorunlar var.Onun da zaman içersinde aşılacağını düşünüyoruz. Bu dönem yerel yönetimi temsilen başkan yardımcısı Ozan Onur’da aramızda olacaktır. Umarım önümüzdeki iki yıl hem yapılanma açısından hemde şapkamızı önümüze koyma açısından iyi bir süreç olacaktır” dedi.

-Emin adımlarla ilerlemeliyiz

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel’de konuşmasında şunları söyledi “1965 yılında kurulan ve 2 yıl sonra yarım asrı dolduracak olan Bandırmaspor tarihe çok büyük başarıları zaman zamanda başarısızlıkları sığdırmış bir kulüptür. Özellikle Mehmet Kılkışlı ve yönetimi amatör kümeden takımı ikinci lige taşımıştır. Bu dönemde alt yapı tesisleri hizmete girmiştir. Bu tesisler ilçemiz çocuklarının da Bandırmaspor’da yer almasına neden olacaktır. Birincilik hayal değildir. Hayalleri büyük tutmanın ötesinde akıl ve mantıkla doğru olanı yaparak ayaklarımızı sağlam basmak ve emin adımlarla ilerlemek en akılcı yoldur”

-Herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor

Bandırma’nın marka şehir olmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Pekel, bu süreçte Bandırmaspor’u yok saymanın hiç düşünülmemesi gereken bir davranış olduğunu söyledi. Pekel “Bandırmaspor’un Bandırmalıların malı olduğunu unutulmadan herkesin taşın Herkesin taşın altına elini sokması gereken bir dönemdeyiz. İlçedeki varsıl kurumların Bandırmaspor’a devede tüy bile olmayacak rakamları vermekten kaçındıkları hatta bazılarının verdikleri sözü bile tutmadıklarını üzülerek şahit olduk.Bu böyle olmamalı. Bandırmaspor’a verilen her paranın Bandırma’ya daha fazlasıyla döneceğini hiç unutmamamız gerekir. Bizler Bandırma Belediyesi olarak bunu yapmaya çalışıyoruz”dedi.

-Akılcı transferler yapmalıyız

Transfer döneminde suda iyimiş bunu da alamın anlayışını bir kenara bırakarak hangi kulüpte öne çıkmış sporcular varsa onun takıma kazandırılması konusunda kulüp yönetiminin çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Pekel “Bunun yaygınlaştırılması bunun sürekli kılınması gerekiyor. En önemliside kendi öz çocuklarımızı kendi değerlerimizi hazırlayarak Bandırmaspor’a katmamız gerekiyor”şeklinde konuştu.

-Taraftarlara şiddetten kaçının uyarısı

Bandırmaspor taraftarlarına iç ve dış sahadaki müsabakalarda sakin olmaları çağrında bulunan Pekel, “Bandırmaspor’un adı her hangi bir yerde gündeme geldiğinde futbolcusuyla taraftarıyla farklı olduğunu kanıtlama zamanı gelmiştir. İç ve dış sahalardaki müsabakaları takip eden taraftarlarımız Bandırma’ya yakışır bir şekilde davranmaları gerekmektedir. Buralarda yapılacak olan taşkınlıklar takıma maddi ve manevi anlamda zararlar vermektedir. Bunun ötesinde hakemlerin takımızla ilgili ön yargılı davranmalarına neden olmaktadır. Bunun için kulübün taraftar sorumlularının taraftarın eğitimi konusunda gerekli çalışmayı yapması gerekmektedir. Banvit Basketbol Kulübü bunu başardı. Oraya gelen herkes enerjilerini olumlu anlamda ortaya koyuyorlar. Bundan dolayı ilçede basketbol sporunu sevenler dalga dalga artıyor. Ona bağlı başarılarda beraberinde geldi. Finalde Galatasaray’a yenilerek ikinci oldu.Bu bile bizim için büyük başarıdır. Aynı başarıları bu Bandırmaspor’dan bekliyoruz”dedi.

Yorumlar