TANJU ÇOLAK GAZİOSMANPAŞA'DA‏


Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı’nın,  Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve  Türk Kızılayı Gaziosmanpaşa Şubesi’nin  ortaklaşa yürüttüğü, ilçedeki öğrencilerin spora aktif katılımlarını sağlayarak sporun faydalarını tabana yaymak, öğrencilere rekabet içinde paylaşmayı öğreterek olimpiyat ruhu kazandırmak  ve öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak okullarda suç oranını azaltmayı hedefleyen   “Yaşam Boyu Spor Projesi” 2008 yılından bu yana devam etmektedir. Projeden faydalanan öğrenci ve öğretmen sayısı 20.817 ulaşmıştır.




Yasam boyu Spor Projesi kapsamında geçtiğimiz yıllarda ilçemize,  Kerem GÖNLÜM, Rasim KARA, Rıdvan DİLMEN, Ertuğrul SAĞLAM, Metin TEKİN gibi ünlü futbol ve teknik adamları ile Türk atletizmine olimpiyatlardaki ilk gümüş madalya kazandıran, Türkiye ve Avrupa rekoru sahibi orta ve uzun mesafe koşucusu Elvan ABEYLEGESSE  ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yedek Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Yemen EKŞİOĞLU, müsabakalarda başarı göstererek  dereceye giren  öğrencilerimize madalya, kupa ve plaketlerini vermek amacıyla  geldi.


08.04.2013 tarihinde ilçemizdeki 28 ilköğretim okulunun katılımı ile başlayan Küçük Erkekler Futbol Turnuvası  finali  30.04.2013 Salı (bugün) gerçekleştirildi. Dostluk ve saygının öne çıktığı müsabakalar sonucunda finalde yarışma şansını Barboros Hayrettinpaşa Ortaokulu ve Ülkü Ortaokulu elde etti. Zevkli geçen maç sonrasında finalin sahibi penaltı atısları ile Barboros Hayrettinpaşa Ortaokulu oldu.


Bu yıl da Ödül törenine eski milli futbolcu Avrupa gol kralı Tanju ÇOLAK katıldı. Öğrencilerimizin gol kralına olan ilgileri görülmeye değerdi. Tanju ÇOLAK’ın öğrenciler ve velilerle kurduğu diyalog herkesi çok memnun etti.



İlçe Kaymakamımız Seddar YAVUZ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bekir Servet BAKIRCI, 500 Evler Spor Kulübü Başkanı Mustafa KORAL ve  Türk Kızılayı Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Kadir ÇAKIR’ın katıldığı etkinlikte Kaymakamımız; Tanju ÇOLAK’a ithafen öğrencilerimize örnek olduğu, onların sevinçlerini paylaştığı, örnek davranışlar sergilediği ve öğrencilerimize iyi bir model olarak katılımları ile onları onure ettiği için teşekkür etti ve Yaşam Boyu Projesine katkılarından dolayı Tanju ÇOLAK’a plaket taktim etti.
Renkli görüntülerin bulunduğu etkinlik madalya, kupa ve plaket takdiminden sonra sona erdi.

Kaynak : Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı

Yorumlar