Maltepe'de örnek okul-kulüp işbirliği


Maltepe'de örnek okul-kulüp işbirliği
Mayıs ayı Lale Festivali etkinlikleri kapsamında, Maltepe Başıbüyükspor U15 takımı ile ile Tekden Koleji futbol takımları dostluk maçında karşı karşıya geldiler.


Çevre okul-spor kulübü işbirliği kapsamında Tekden Koleji 7A Sınıfı ile Maltepe Başıbüyükspor U13 takımları ilk kez geçen gene Başıbüyük Stadında karşı karşıya gelmişlerdi. Bu maçın rövanşı niteliğindeki karşılaşma Tekden Koleji Sahası’nda oynandı.  5’er kişilik takımlar halinde ve başlama vuruşunu Tekden Koleji Genel Müdürü Osman Taşdemir’in yaptığı karşılaşmayı Tekden Koleji Berke’nin 2, Kaan ve İnanç’ın golleriyle 4-2 kazanarak, geçen yılki maçın rövanşını almayı başardı. Konuk ekip Başıbüyükspor U15 takımının golleri ise Cüneyt ve Emrullah’dan geldi.

Karşılaşmayı Başıbüyükspor Kulübü 2.Başkanı Adem Kaya, Tekden Koleji Genel Müdürü Osman Taşdemir, Okul Müdürü NuriÖzkan, Baş Muavin Sedat Aslan, Müdür yardımcısı Beytullah Eren ve Spor Koordinatörü Levent Dululoğlu ile çok sayıda Tekden Koleji öğrencisi izledi.
Tekden Koleji Genel Müdürü Osman Taşdemir, SBS’de Maltepe 1.’si ve Türkiye 15.’si olduklarını belirtirken, bu yıl hedeflerinin Türkiye ilk 10’una girmek olduğunu söyledi.

Akademik başarı kadar sosyal etkinliklere de önem verdiklerini söyleyen Taşdemir, ‘’Okul bünyesinde 5 beden eğitimi öğretmeni bünyesinde, 22 sosyal ve spor kulübüyle faaliyet gösteriyoruz’’ dedi.
Maltepe Başıbüyükspor alt yapı antrenörü Hasan Neğiş, Maltepe’de Okul-Kulüp işbirliği kapsamında bir ilke imza attıklarını söyledi. Lale’nin İstanbul kültürünün bir parçasını olduğu hatırlatan Hasan Neğiş, ‘’Lale Festivali kapsamında Tekden Koleji Yıldız Futbol takımı ile Maltepe Başıbüyükspor U15 takımımızla karşılaştı’’ dedi.
Skorun önemli olmadığının altını çizen Hasan Neğiş ‘’Maç sonunda kazanan dostluk oldu’’ dedi.
Okul olarak spora büyük önem verdiklerini söyleyen Tekden Koleji Spor Koordinatörü Levent Dululoğlu ‘’Okulumuzda birbirinden değerli ve alanlarında uzman beden eğitimi öğretmenlerimiz, İlke Koca, Tülay Atıcı, Murat Sağlam ve Levent İnce ile sosyal yönleri gelişmiş, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz’’ dedi.

Okul-Spor Kulübü işbirliğinin önemine dikkat çeken Dululoğlu, ‘’Maltepe ilçemizde bir ilke imza attık. Maltepe Başıbüyükspor kulübünün değerli yönetici ve teknik kadrosuna teşekkür ederiz. Bu işbirliğinin giderek artacağına olan inancımız tam’’ dedi.

Beden eğitimi ve sporun birey ve toplum üzerindeki etkilerinin önemin vurgu yapan
Tekden Koleji Spor Koordinatörü Levent Dululoğlu ‘’Amacımız izleyebilen ve değerlendirebilen, aktif, yaratıcı, yenilikçi, eleştirebilen, özgür ve bilimsel düşünen insan haklarına saygılı yönetsel olarak birlikte çalışma ve paylaşma yeteneklerini geliştiren çağdaşlık kriterlerine ve globalleşen dünya koşullarına uyum sağlayan, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı lider şahsiyetli öğrenciler yetiştirmektir’’ dedi.

Tekden Koleji’nin basketbol ve voleybol takımlarının hentbolde ilk iki yılında İstanbul finallerinde ilk sekize girdiklerini hatırlatan Dululoğlu  ‘’Okulumuzda7.ve 8.saatler kulüp ve sportif faaliyetlerdir. Toplam 22 sosyal ve sportif kulübümüz bulunuyor. Ayrıca bir hafta yüzme dersi, bir hafta beden eğitimi dersi veriyoruz’’ dedi.
   
Haber & Resim :Murat İlter 

Yorumlar