Balıkesir Süper Amatör Lig’de 22. Hafta maçları




Balıkesir süper amatör liginde 22. haftaya girilirken özellikle liderlik mücadelesinde heyecan her geçen hafta biraz daha artarak devam ediyor. Lider Erdekspor ikinci sıradaki Edremit Bld.spordan 2, üçüncü sıradaki Altınoluk Bld.spordan ise üç puan farkla önde götürdüğü lig mücadelesinde bu hafta yine önemli müsabakalar bulunmakta.

Lider (50)Erdekspor ligde orta sıralarda oldukça rahat bir yerde bulunan (27)Adaspor deplasmanına çıkıyor.Geçtiğimiz hafta Yenisanayispor önünde zorlanarak aldığı üç puanla liderliğini koruyan Erdekspor bu kez bir başka körfez takımı Adasppor önünde üç puan arayacak. Elbette kolay değil bu maç ama Erdeksporun da kolay bir lokma olmadığı da ortada. Özellikle Sanayi maçında sakatlıkları dolayısıyla forma alamayan gölcü oyuncuları Sertaç ve Metin’in Adaspor maçı için hazır olacak sinyallerine baktığımızda Erdekspor’un bu önemli maça tam kadro olarak çıkacağını söyleyebiliriz. Sonuç ne olur dersek, Erdekspor bu maçı alır ve Edremit deplasmanına hazırlanır derim.
Ligde üçüncü sırada bulunan (47(Altınoluk Bld.spor ise bu hafta sonu(39)Burhaniye deplasmanına çıkıyor. Burhaniye sahasında kolay kolay maç vermiyor. Ama bu haftaki misafiri ise iyi oynayan bir takım olup şampiyonlukta da iddaası olan bir ekip. Dolayısıyla Altınoluk her şeyini ortaya koyup alacağı üç puanla liderlik yarışından kopmak istemeyecektir.
Ve İkinci sıradaki Edremit Bld.spor bu hafta sonu Bandırma’da Edincikspora konuk oluyor. Edincikspor ligde aradığını bulamayan bir ekimiz ama mücadeleini amatörce sürdürerek ligin sonunun bekliyor. Edremit Bld.spor için bu durum büyük bir avantaj görümünde. Dolayısıyla Edremit Bld.Spor buran alacağı üç puanla gelecek hafta evinde oynayacağı lider Erdeksporla kozlarını paylaşmak düşüncesinde.
Bu haftanın önemli maçlarından birisi de ligden düşme hattını tayin edecek bir maç. Ligde 23 puanıyla son dördün hemen üzerinde bulunan Sanayispor sıralamada hemen altında bulunan 16 puanlı Sakaryasporu sahasında konuk ediyor. Sanayispor korkulu rüya görmektense üç puan alıp Sakaryasporu kaderi ile baş başa bırakmayı düşünecektir. Çok zor bir maç ama Sanayispor formda ve de iyi bir ekip. Bu maçı alır ve işine bakar diyorum.
Bandırma’nın Süper ligdeki temsilcisi (31)Etispor ise (38)Küçükköy deplasmanına gidiyor. Her iki takımın çok rahat oynayabileceği bir maç.Etispor iyi mücadele eden bir ekip. Küçük köy ise iyi organize olan bir ekip olarak öne çıkıyor. İyi oynayan mı yoksa iyi mücadele eden mi kazanır çok da bilemem ama iyi maç olacağı kesin. Ve üç ihtimalde olabilir diyorum.
Haftanın son maçı ise Altınova’da (31)Altınova Bld.spor ile (38)Sındırgı Bld.spor takımları arasında oynanacak.Sındırgı son haftalardaki iyi çıkışını devam ettiremedi ama iyi puanlarda topladı diyebiliriz. Bu rahat diyebileceğimiz maçı ben Sındırgı’nın alabileceğini düşünüyorum. Sındırgı iyi takım.
Süper ligde son beş haftaya girerken liderlik mücadelesinin de kızışmakta olduğunu görüyoruz. Sanırım başta yöneticiler olmak üzere amatör futbolun içinde olan herkesin çok daha dikkatli olacağı günlere girmek üzereyiz. Özellikle futbolu bir kavga aracı değil spor aracı olduğunu unutmadan müsabakalarımızı fair play içinde götürmeye çalışalım. Unutmayalım ki bu maçların sonunda seneye yine aynı takımlar tekrar karşılaşacaklardır. Yenmek ve yenilmenin sporda çok normal olduğunu kabul ederek mücadelelerimizi karşılıklı saygı içersinde götürmemizde büyük yararlar olduğunu düşünüyorum. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

Yorumlar