Babaeskispor'a yan bakılmıyor




Babaeskispor hafta sonu Pazar günü kendi evinde ağırladığı Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor karşısında attığı 2 golle önemli bir 3 puan kazanarak maçtan galip geldi.

BABAESKİSPOR – KÖRFEZ BELEDİYESİ HEREKE YILDIZSPOR
*YER: Babaeski 100. Yıl Stadyumu
*HAKEMLER: Mehmet Şibal (Başhakem), Yakup Oğlar (Yan Hakem), Gökhan Özkan (Yan Hakem), Ufuk Solmaz (4. Hakem).
*BABAESKİSPOR: Selim Özbek (Takım Kaptanı, Kaleci), Emrah Kaya, T. Sabri Gümüşoğlu, Sinan Böker, Tahir Balpınar, Halit Aras Kuyucuoğlu, Metin Erdem, Mehmet Aydın, Ali Rıza Gündüz, Tahsin Aldemir, Kadir Yıldırım.
*YEDEKLER: Gökay İspay (Yedek Kaleci), Özmen Akın, Mehmet Serhat Özlü, Kutluhan Kırat, Onur Mert, Gökmen Güre, Resul Ali Gürgen.
*KÖRFEZ BELEDİYESİ HEREKE YILDIZSPOR: Engin Yarıcıoğlu (Kaleci), Ersin Gülseven, Celalettin Erel, Yasin Ersoy, Aykut Keskin, M. Hakan Kahya, Hakan Tan, Murat Özcan, Murat Kolbudan, Oğuzhan Boyoğlu, Erdoğan İşcan.
*YEDEKLER: Şahin Kaya (Yedek Kaleci), Sercan Gök, Samet İrkit, Sevgin Coşkun, Mustafa Çelik, Yasin Tektaş, Ahmet Altuntaş.
*SARI KARTLAR
*BABAESKİSPOR:Kutluhan Kırat (38. Dk), Kadir Yıldırım (54. Dk), Emrah Kaya (84. Dk), Sinan Böker (88. Dk), Selim Özbek (90+1).
*KÖRFEZ BELEDİYESİ HEREKE YILDIZSPOR: Yasin Ersoy (51. Dk), Murat Özcan (60. Dk), Oğuzhan Boyoğlu (70. Dk), Murat Kolbudan (77. Dk), Yasin Tektaş (81. Dk).
Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta 18. Hafta maçlarından Babaeskispor – Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor karşılaşmasını Hakem Mehmet Şibalın başlama düdüğünü çalmasıyla Körfez ekibi santra vuruşuyla maça başladı.
Maçta ki ilk etkili atak Babaeskispordan geldi. Ceza sahasının sağ köşesinden kendisine yapılan kısa pası değerlendiren genç ve dinamik oyuncu Metin Erdem ayağına aldığı meşin yuvarlağı aşırtma bir vuruşla kaleye göndermesine rağmen top kale direğinin üstünden dışarı çıktı. Yapılan bu atak Babaeskisporlu taraftarların bir anlığına ayağa kalkmasına sebep oldu.
Karşılıklı ataklarla geçen maçta ev sahibi takımı Babaeskispordan Ali Rıza Gündüz 20. dakikaya girildiğinde rakibin ceza sahası yayının solundan sert ve hızlı bir vuruş yapmasına rağmen meşin yuvarlak kaleci Enginin kucağında kaldı. 35. dakikada serbest vuruş kazanan Babaeskisporda, Tahsin Aldemir hızlı ve etkili bir vuruşla topu barajın üstünden geçirmesine rağmen Kaleci Engin topu tuttu. Maçta agresif bir an yaşandı. Taca çıkan topu saha bölgesinden uzaklaştırmaya çalışan Körfez takımından futbolcuyu Babaeskispor yedek kulübesindeki Kutluhan, futbolcuyu ittirdi. Bu hareketi gören başhakem Mehmet Şibal, Kutluhanın yaptığı bu davranış sonrası kendisine sarı kart gösterdi. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz bitti. İkinci devre maça Babaeskispor başladı. İkinci yarıda daha da hızlı bir oyun sergileyen Babaeskispor hırslı oyunuyla gol sinyallerini vermeye başladı. 

Babaeskispor: 1  - Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor: 0

53. dakikada serbest vuruş kazanan Babaeskispor için gol vakti gelmişti. Serbest vuruştan gelen topu ağlara gönderen Babaeskisporlu Mehmet Aydın takımını 1  - 0 öne geçiren golü atmış oldu. Golü Mehmet Aydın gol sevincini takım arkadaşlarıyla birlikte, taraftar ile paylaştı.

Babaeskispor: 2 – Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor: 0

Rakip ceza sahasına hızlı ve kontrollü bir şekilde giren Babaeskisporlu Kadir, sıfıra inerek topu takım arkadaşına al da at dercesine kısa pası verdi. Kendisine verilen bu kısa pası iyi bir şekilde değerlendiren Ali Rıza topu ağlarla buluşturdu ve takımının ikinci, kendisinin birinci golünü attı. Maçta skoru 2 – 0 yapan Babaeskispor tempoyu daha da arttırarak üçüncü golü aramaya başladı. Ard arda yaptığı ataklarla rakip savunmayı adeta çökertti.  90. dakikaya yaklaşılırken 4. hakem 3 dakika uzatma verdi. 90+1de topu sahaya sürmek için geç hareket eden Kaleci Selim Özbek başhakem Mehmet Şibal tarafından sarı kart gördü. 90+3 olduğunda başhakem Mehmet Şibal maçı bitirdi ve Babaeskispor sahadan üç puanla ayrıldı. Maç sonrası açıklamada bulunan Babaeskispor Teknik Direktörü Günay Benice alınan 3 puanın önemli olduğunu ve Tekirdağspor maçında alınan galibiyetin tesadüf olmadığını bu maçtan alınan 2 – 0 skorla ile göstermiş olduklarını belirtti. Babaeskisporun her zaman bir bütün olduğunu vurgulayan Teknik Direktör Benice, yapılan sıkı ve programlı antrenmanlar sonucunda 3 puan aldıklarını ifade etti. 

Yorumlar