125 Deve Kozlarını Paylaşacak!

   Ege bölgesinin vazgeçilmez kış eğlenceleri arasında yer alan deve güreşleri önümüzdeki hafta Köşk’te yapılacak. Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir,Muğla ve Aydın’ın pehlivan develerinin boy göstereceği arenada 125 deve kozlarını paylaşacak.

        Ege Bölgesinin kış aylarında geleneksel eğlencesi olan deve güreşleri önümüzdeki hafta Aydın’ın Köşk ilçesinde yapılacak. Köşk Belediyesi organizasyonunda ilçe kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç himayesinde 3 Mart Pazar günü yapılacak. Bu yıl 4.sü yapılacak deve güreşlerinin Altı Eylül mahallesinde yapımı devam eden cami yararına olacağını dile getiren Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Köşk meslek yüksek okulu alanında yapılacak güreşlere bütün güreş severlere davet etti.
        Çanakkale’den Külhanbey, Kankardeşler, Denizli Sarayköy’den Bozo, Şedaylak, Kırburun, İzmir Tire’den Gökçenefe, Egebeyi, Muğla Milas’tan Eşkiyanoyan, Karadayı Salihli'den Zonguldaklı, Balıkesir Burhaniye’den Ayanoğlu ve Hareketli gibi pehlivan evelerin yanı sıra Aydın ve ilçelerinden Yargıç, Gürbüz, Tatar Ramazan, Pargalı, Karadayı, Muhteşem Sülo, One Minute gibi bir çok pehlivan deve Köşk arenasında kozlarını paylaşacaklar.

Yorumlar