MÜTHİŞ TAKİP SÜRÜYOR


 Yalova 1. Amatör Küme'de 19.hafta müsabakaları oynandı. Zirve için 4 takım yarışırken, küme düşme korkusunu ise 5 takım yaşıyor.


Ligde son 3 haftaya girildi. Zorlu ve yorucu maratonda Esnafspor, 19.hafta sonunda da liderlik koltuğunda yer aldı. Mavi Beyazlılar, 19.hafta karşılaşmaları kapsamında İdmanocağı ile kozlarını paylaştı. Teoman Parıltan'ın öğrencileri, İdmanocağı'nı 7-0 gibi farklı skorla mağlup ederek puanını 46'ya çıkardı ve bir maçı eksik bir şekilde zirvedeki yerini korudu. Liderin takipçilerinden Acarspor da haftayı galibiyetle tamamlayan taraftı. Sarı Lacivertliler, 19.haftanın en önemli müsabakasında ilk 2'ye girmek isteyen Akköyspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu 90 dakikada Sarı Lacivertliler, güçlü rakibini tek golle devirerek 3 puanın sahibi oldu. Bu sonuçla Acarspor, puanını 44'e çıkararak ikinci sırada yer aldı ve Esnafspor'un iki puan gerisinde takibini sürdürdü. 37 puanda kalan Akköyspor ise şampiyonluğa büyük ölçüde havlu atan, 4.sırada kendine yer bularak en azından ikincilik için iddiasına devam etti.

Zirvedeki iki takımın kazandığı haftayı boş geçmeyen Doğuşspor, son sıradaki Coşkunspor'a konuk oldu. Bayram Biçer'in öğrencileri, zayıf rakibini 12-0'lık farklı skorla geçip haftayı 3 puanla noktaladı. Böylece Siyah Beyazlılar, 41 puanla 3.sırada haftayı tamamladı.

Coşkunspor Küme Düştü
Öte yandan 19.hafta müsabakalarının ardından Yalova'nın köklü kulüplerinden olan ve çok sayıda futbolcuyu Yalova'ya kazandıran Coşkunspor, bitime 3 hafta kala küme düştü. Doğuşspor'a 12-0 mağlup olan Coşkunspor, 3 puanla son sırada yer alırken, Safranspor'un Taşköprüspor'u deplasmanda 3-2 devirdiği haftada küme düşme potasıyla arasındaki puan farkı 10'a çıkınca, küme düşmesi kesinleşti. Coşkunspor, kalan 3 haftada prestij mücadelesi verecek.


En Rahat Kadıköyspor
1.Amatör Küme'de şuan sadece Coşkunspor'un yerinin kesinleştiği nefes kesen yarışta, 9 takım büyük stres yaşıyor. Esnafspor, Acarspor, Doğuşspor ve Akköyspor, ligin ilk 2 sırada bitirip Süper Amatör Küme'ye yükselebilmek için amansız bir yarış içerisine girerken, Gençlerbirliği, İdmanocağı, Soğucakspor, Safranspor ve Taşköprüspor da, Coşkunspor'un ardından ligden düşecek ikinci takım olmamak için müthiş bir savaşa girmiş durumda. Ligdeki belki de en rahat takım, Kadir Kösem'in çalıştırdığı Kadıköyspor, Kırmızı Siyahlılar, bitime 3 hafta kala ligi 5.sırada bitirmeyi garantilerken, kalan 3 haftada formalite için sahaya çıkacak.


Yalova 1.Amatör Küme'de 19.haftanın toplu sonuçları, oluşan puan durumu ve 20.haftanın programı şöyle; Coşkunspor:0-Doğuşspor:12, Esnafspor:7-İdmanocağı:0, Acarspor:1-Akköyspor:0, Kadıköyspor:3-Gençlerbirliği:2, Taşköprüspor:2-Safranspor:3, Soğucakspor (Bay).


Kaynak : ajansyalova.com

Yorumlar