Geyik Koşusunda Master Atletlerimiz coştu


Macera olsun diye  ormanda koşulan  bir organizasyon yapan macera akademisinin düzenlediği bu yarış  Belgrad   Ormanlarının kuzey doğu bölgesindeki   keyifli bir yarış parkurunda koşuldu .
Macera olsun diye  ormanda koşulan  bir organizasyon yapan macera akademisinin düzenlediği bu yarış  Belgrad   Ormanlarının kuzey doğu bölgesindeki   keyifli bir yarış parkurunda koşuldu .  Geniş bir yolda başlayıp patikalar ve orman yollarından ormanı yer yer tek kişilik geçişlerle dolaşan inişli çıkışlı bir hattır. Ormanın vadi ve tepeleri arasında tekrar tekrar koşmak isteyeceğiniz, nefes zorlayan tırmanışlardan sonra nabız düzelten, kimi zaman kaygan ama her zaman sağlam basmayı gerektiren, sürpriz manzaralı, soğuk  havada çamurlu bir yoldur.  Bu zorlu tepedeki inişli çıkışlı tamamlanan parkur 14 km uzunluğundadır. 
Bu yarışa ; yaklaşık olarak 500 koşmayı tutku haline getirmiş olan geleceğin atletleri, aynı zamanda günümüz milli atletleri, master atletler,triatloncular  ve ultra maratoncuların ilgi gösterdiği gözlemlendi. Macera yarışlarına  Kırklareli  ili adına da  atletlerimiz büyük oranda ilgi gösterdi.Avrasya maratonu sonrası önceki sezonu kapatıp dinlenen atletlerimiz yeni çalışmalarının ilerleyişini bu ölü sezondaki macera yarışıyla görme fırsatı yakaladılar.
Kırklareliden bu zorlu macera yarışının 28 km olanına  Babaeski den Oğuz Kesimli (55 üstü yaş grubunda 3.,), Lüleburgazdan Halil Aslan (55 üstü yaş grubunda 2.),  Babaeski den Ercan Yücel  yine Babaeski den Fırat Dizman (genel klasmanda 2. - 35-40 yaş grubunda 1.) katıldılar. Mesafesi 14 km olan yarışa Lüleburgaz dan Emrullah Demirel ,  Babaeski den Umut Işık (30-35 yaş gubunda 3.), 4km lik kısa koşuyada Babaeski den Nusret Korkut (genel klasmanda 3. - 18-25 yaş grubunda da 3.) katıldılar.
Kendisiyle görüştüğümüz Ercan Yücel her koşu sonrası olduğu gibi herkesi   koşmaya davet etti,  koşmanın yaşı yoktur,  her yaş grubundan arkadaşları aramıza katılmalarını bekliyoruz, daha zevkli idmanlarda buluşmak umuduyla diye seslendi.

Yorumlar