ALTINOVA SUSKUNLUĞUNU BOZDU


 Transfer döneminin suskun takımı Altınova Belediyespor, 3 oyuncuyu kadrosuna katarak transfer bombalarını patlatmış oldu.


Bölgesel Amatör Ligi'ndeki temsilcilerimizden Sarı Yeşilliler, transfer suskunluğunu bozdu. Altınova, dış transferde Mudanyaspor'un sağ bek oyuncusu 22 yaşındaki Mehmet Can Erikli, 19 Mayıs Belediyespor'dan 26 yaşındaki stoper Aşkın Yeter ve yine Mudanyaspor'dan 21 yaşındaki genç forvet Murat Demir'le sözleşme imzaladı. Kulüp tesislerinde gerçekleştirilen imza törenine Altınova Belediyespor Genel Kaptanı Muhsin Kaya, Basın Sözcüsü Ercan Demirel ve Teknik Direktör Okan Yılmaz ile futbolcular Mehmet Can Erikli, Aşkın Yeter ve Murat Demir katıldı. Transferde ince eleyip sık dokuduklarını belirten Genel Kaptan Muhsin Kaya, "Transfer konusunda bu kadar beklememizin nedeni oyuncu denememizdi. İnce eleyip sık dokuduk ve takımımıza katkı sağlayacak üç oyuncuyla anlaşma sağladık. Yeni transferler camiamıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. Öte yandan Altınova Belediyespor'un Sivasspor'da antrenmanlara çıkan Ganalı oyuncu 19 yaşındaki Muhammet ile görüştüğü öğrenildi. Bu futbolcuyla ilgili olarak Teknik Direktör Okan Yılmaz'ın, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile görüştüğü ve şartlar uygun olduğu takdirde siyahi futbolcunun, ikinci devrede Sarı Yeşilli forma giyebileceği öğrenildi. Ayrıca Genel Kaptan Muhsin Kaya, takıma bir tane sol bek alınacağı ve araştırmaların sürdüğünü dile getirdi.

Kutluhan İle Yollar Ayrıldı
Diğer yandan Altınova Belediyespor'un iç transferde Kutluhan Kırat ile yollarını ayırdığı belirtildi. Teknik Direktör Okan Yılmaz, Kutluhan'ın Babaeskispor'a gittiğini ve bu futbolcunun dışında iç transferde hiçbir oyuncuyla yollarını ayırmadıklarını kaydetti. Yeni yapılan transferlerle ilgili konuşan genç çalıştırıcı, "Sezona başlarken hedefimiz şampiyonluktu ama baktığımızda aldığımız transferler ve tercih ettiğimiz oyuncular üst düzeyde oynadıklarında, aşağıya düştükleri zaman bocaladıkları görülüyor. Sezon başında gelen oyuncular, geldiklerinde hazır değillerdi ve sıkıntı çektik. Futbolda çok iyi transferler yapıyorsunuz, üst düzey transferler yapıyorsunuz ancak bu değildir ki her zaman en üst düzeyde bir başarı gelsin. Bunun en güzel örneğini bugün Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta görüyoruz. Takım içinde bazı mevkilerde özellikle bölge bölge onların sıkıntısını yaşadığımız için devre arasında üç tane transfer yaptık. Aldığımız bu üç oyuncu kendi kulüplerindeki alacaklarını bırakıp büyük fedakarlık yaparak bize gelmişlerdir. Onlara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


"Devre Arası Hazır Oyuncu Bulmak Zor"
Transfer edilen üç futbolcunun ikinci yarıda büyük katkı sağlayacaklarına inandığını ifade eden Okan Yılmaz, "Eğer biz bu oluşumu takım halinde bütünlüğü sağlarsak başarıya ulaşırız. Futbolda her şey olabilir. Biz asla inancımızı yitirmedik. Bizim hedeflediğimiz tek şey var, şampiyonluktur. Dışarıdan şampiyonluk yolunda uzak kalmış görünüyorsak biz bu inancımızdan vazgeçtik anlamına gelmez. 5 maç seri yakalarsak avantajlı duruma geçeriz. Bunu hep birlikte tek yürek olursak başarırız. Altınova Belediyespor, sezon başı start aldığı zaman hiçbir zaman Armutlu'nun üstünde bitirecek ya da küme düşecek potansiyelini asla yaşamadık. Ben geçen sezon buraya ilk futbolcu olarak geldiğimde buradaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu ben hissettim. Burayı seçmemin sebebi herkesin futbol aşığı olmasıdır. Altınova olarak hiçbir zaman Armutlu'nun üstünde ya da altında bitirecek şeklinde düşüncemiz olmadı. Bizim düşüncemiz, en üstte ligi bitirmek. Bunu da hep birlikte yapacağız. Biz elimizden gelen bütün mücadeleyi gösteririz. En sonunda sezon bittikten sonra her şey ortaya koyulur. Devre arasında transfer nedir? Eksik bölgeye nokta transfer yapmaktır. Şimdi 8-10 tane oyuncuyu alıp da 2 oyuncu almak arasında çok fark vardır. Ne kadar çok oyuncu alırsan, o kadar çok doğru tercih yapman anlamını taşımaz. Devre arasında hazır oyuncu bulmak zordur. Ancak üç oyuncunun da kaliteli olduklarını biliyorum" dedi.


Kaynak :  ajansyalova.com

Yorumlar