ManisaBelediyespor :1 - Didim Belediyespor :0

Apollonlar,Bir dilim gole teslim oldu? 1-0
 ManisaBelediyespor :1 Didim Belediyespor :0
Stad:Halil Okultman 
Hakemler:Burak Şahin****,Bahadır Özkesici****,Erhan Sargın***(Bursa Bölgesi)

Manisa Belediyespor:AkınKırdar***,SerhatYağlı**,Erşan Kamay**,Serhat Cengiz***,M.Efe Kura***(Dk.55 S.Numan Çarıkçı**),Erkan Değişmez***,Suat Avcı***,G.Abdi Özdemir**,Eray Fırat**,Serkan İşyapan**(Dk.63 M.Akif Kengel**),H.İbrahim Alan**(Dk.55 Samet Samancı***)
Yedekler:Ümit Dinler,M.Akif Kengel,Uğur Aydın,Samet Samancı,S.Numan Çarıkçı,Can Akkaşlı,Ömercan Aslan
Teknik Direktör:Hakan Şapçı ***
Didim Belediyespor:Murat Küçüker***,Burak Kaya***,Doğan Güzel**,Oğuz Alak***,İbrahiim Dağdelen***,Fatih Güngör***(Dk.75 Volkan Kaya**),Ediz Özel**(Dk.46 Murat Koduz**)S.Sami Bank**,Kemal Aras**,Gökhan Şahin***,Ziya Onat***(Dk.46 Anıl Yıldırım**)
Yedekler:Hüseyin Sayın,Anıl Yıldırım,Volkan Kaya,Reykan Türker,Gökhan Bulut,Yusuf Sarı,Murat Koduz
Teknik Direktör:Reşat Kartal ***

Apollonların ilk yarıda gösterdiği,mücadelesi büyük taktir topladı..İkinci yarı da oyun anlayışımız oyuncu değişikleriyle birlikte umutlandık.Ancak,ikinci yarıda şansız bir gol ile Didim Belediyespor,rakibe teslim oldu.Didim Belediyespor orta Hakem Burak Şahin’e ve yardımcı hakem,Bahadır Özkesici’ye ikinci yarıdaki yönetiminden dolayı ateş püskürdü.

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup'ta şampiyonluğa oynayan Didim Belediyespor, 5.ci deplasman karşılaşması olan Manisa Belediyespor’u ikinci yarıda Dk.65’de orta oyuncusu Suat Avcı’nın golüne engel olamadık. Karşılaşma Manisa Belediyesine ait Halil Onultmak çim Sahasında Cumartesi günü oynandı. Karşılaşmayı Şeref Tribününde Didim Belediyespor Kulüp Başkanı Av.Vedat Ege ile birlikte 
Av.Özgür Tuna, Erdil Kabak ve Emrah Kamacı birlikte izlediler. Manisa Belediyespor-Didim Belediyespor karşılaşması Cumartesi olması nedeniyle  Üni.Apollonlar Taraftar Grubu bu karşılaşmayı gelemediler.Bunun yanı sıra Didim kalkan 25 kadar İngiliz hemşerilerimiz ile hasta Didimspor’lu taraftarımız vardı. Karşılaşmayı Halil Onultmak stadında oynanırken,Manisa Belediyespor’un tesisleri ve sporcu lojmanları ve de sosyal tesisleri Butik otele andırıyordu.Halil Onultmak ismi ise Manisa’da
uzunyıllar,Amatör futbolu verdiği hizmetinden dolayı bu isim verilmiş.
Karşılaşma öncesi geçen hafta kendi evinde İzmirspor’u ikinci yarı oynadığı futbol ile elinden kaçıran Didimspor Belediye,konuk olduğu Manisa Belediyespor’u İlk yarıda oynadığı bilinçli ve adam adama oynama fırsatından dolayı Apollonlar,yüzde Manisa kalesinde etkili olamaz iken,ilk yarıda sahaya çıkan onbiri geçmek,Manisa Belediyespor için zor oldu. Geri dörtlüde sağda Burak Kaya,İbrahim Dağdelen ve  Doğan Güzel önlerinde Oğuz Alak ve sol kulvarda hem defans hem de ileri çıkışlarıyla rakibe zor anlar yaşatan, Orta sahada Fatih Güngör ve Gökhan Şahin’in akıllı oyun anlayışı, ileri uçtaki görev alan sağda Ediz Özel ,Sol da Samet Sami Bank ile forvet Kemal Aras Manisa defansına geçemedi.
Buna rağmen ilk 45 dakika oyunda üstün ve baskılı olan Didim Belediyespor olurken,
rakip Manisa Belediyespor gol atamamanın sıkıntısını Orta Hakem Burak Şahin’e ve futbolcularımıza yapılan  aşırı sözlü baskıya rağmen Apollonlar, ilk yarıda rakibe gol geçiti vermedi. 
Ve ilk 45 dakika 0-0 ile soyunma odalarına gidildi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına iki futbolcu değiştirme ile mücadele etmeye başladık. İlk yarıda görevini yapan Ziya Onat Erbaş ile Ediz Özel’in soyunma odasında Yerlerine Murat Koduz sol kulvarda,Anıl Yıldırım ise orta sahada mücadele ettiler.
İlk yarıda rakibe,baskılı ve gol atamamanın seyrini değiştirmek için yapılan oyuncu değişikliği,
Teknik Direktör Reşat Kartal’ı ve teknik ekibe vede bizlere,umutlandırsada, maalesef ilk yarıdaki onbirimizi ikinci yarı arar olduk. İkinci 45 devresinde Manisa Belediyespor’un baskılı oyunu Dakikalar 65’e gösterdiğinde Didim kalesi, önünde düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen futbolcu Suat Avcı oldu. Bu dakikadan sonra Manisa kalesinde beraberliği yakalamak için çaba gösteren Apollonlar
Orta hakem Burak Şahin ev sahibi takımın kalecisi Adem Kırdar her pozisyon sonrası yerlerde kıvranmasını yunu kendi lehine çevirmek için sakatlanma cambazlığını Dakika 80’de gördüğü Sarı kart cezalandırıldı. Kemal Aras ve Samet Sami Bank’ın çabaları,ofsayt gerekçesiyle golümüzü vermeyen,kale çizgisine geçti,geçmedi. Tartışmasına  Orta Hakem Burak Şahin’e ve yan hakem Bahadır Özkesici’ye büyük tepki vermesine rağmen, Didim Belediyespor futbolcuları ve yedek kulübesi ikinci 45 dakika rakipe tek gol ile mağlup oldu.
Karşılaşma sonunda Kaleci Adem Kırdar maçın hakemlerine gösterdikleri başarılı yönetimden dolayı kutlarken, akıllarda ikinci yarı Kaleci Adem Kırdar’ın maçı golden sonra sakatlanma ve soğutması göze çarpan oldu.
Sonuç olarak Manisa Belediyespor karşılaşmasından ,ilk yarıda baskılı oyun,Kaleci Murat Küçüker ile birlikte defansda ve orta sahada görev alan futbolcularımız rakip karşısında, başarılı olurken
gol yollarında pasif kaldığımız,ikinci yarıda,oyuncu değişiklerinden umutluve galip gelir; düşüncesi,Evdeki hesap ,sahaya uymadı?.

Haber / Foto: Ahmet Eren (Didim) 


Yorumlar