Galatasaray ile Oynamak Rüya gibi Bir şey




Balıkesirspor’un teknik direktörü Mesut Dilsöz, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda 4-1 yenilerek elendikleri Galatasaray maçına ilişkin, ”Galatasaray ile oynamak rüya gibiydi ama bu rüyadan çok ivedi uyanmamız lazım” dedi.

Dilsöz, kırmızı-beyazlı takımın 37 yıl aradan sonra Galatasaray ile oynama şansını yakalamasının kente büyük heyecan yaşattığını söyledi.
Türk Telekom Arena’daki atmosferin ”büyüleyici” olduğunu kaydeden Dilsöz, tarihi karşılaşma öncesi futbolcularını, ”Yenilirsek, sıradan bir maç olur. Yenersek, Türk futbol tarihine geçersiniz” diyerek maça motive etmeye çalıştığını belirtti.
-”Yenildik, sıradan bir maç oldu”-
Dilsöz, Avrupa’da kendini kanıtlayan, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden ve lig lideri Galatasaray’a karşı sergiledikleri oyunla maçı stat ve ekranları başından izleyen milyonlarca sporsevere ”keyif” verdikleri inancını taşıdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
”Balıkesir adına bu karşılaşmanın önemli olduğunu biliyorduk. Futbolcularıma, Galatasaray’dan korkmamalarını, ellerinden geleni yapmalarını, oyunu çirkinleştirmemelerini, sonucun önemli olmadığını, Türk Telekom Arena’da mücadele etmenin gururunu yaşamanın önemini aktardım. Görev verdiğim her futbolcu elinden geleni yaptı. Rakibin gücü belli. Aradaki fark da ikinci yarıda kendini hissettirdi. Sonuçta yenildik. Bizim için sıradan bir maç oldu.”
Güçlü rakipleri karşısında skoru 1-1′e taşımalarının ardından öne geçme fırsatı yakaladıklarını aktaran Dilsöz, ”Galip duruma da geçseydik, 90 dakika sonuna kadar bunu sürdürmemiz mucize olurdu” değerlendirmesinde bulundu.
-”Galatasaray ile oynamak rüya gibiydi”-
Türk Telekom Arena’nın çok güzel bir kompleks olduğunu belirten Dilsöz, ”Harika ve büyülü atmosfer vardı. Bizim takımın seyircilerine ayrılan bölüm dışındaki tribünlerde boşluklar olsa da ‘anlatılmaz, yaşanılır’ denildiği gibi her şey mükemmeldi. Büyük tecrübe edindik. Galatasaray ile oynamak rüya gibiydi ama bu rüyadan çok ivedi uyanmamız lazım. Çünkü bizim için lig önemli. Süper lig takımlarıyla daha sık oynamamız ve o seviyeye ulaşmamız adına lige dört elle sarılacağız. Pazar günü mutlaka kazanmamız gereken Ofspor maçımız var” diye konuştu.
Dilsöz, maç sonrasında sohbet etme fırsatı yakaladığı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, açık bir oyun sergileyerek futbolu çirkinleştirmedikleri için kendilerine teşekkür ettiğini ve Balıkesirspor’un iyi bir takım olduğunu söylediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar