Çanakkaleliler zorlu grupta


 Yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligde (BAL) yer alacak Bozcaadaspor ile Bigaspor’un rakipleri belirlendi...
 Köklü kulüplerin bulunduğu 15 takımlı 9. grupta 2 Çanakkale ekibinin yanı sıra Altınova Bld., Ayvalıkgücü Bld, Armutlu Bld., Balıkesir Bld., Bursa Yenişehir Bld., Gönen Bld., Bursa Kestel Bld., Beykoz 1908, Bursa Merinos, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Mudanya ve Vefa yer alıyor...



22-23 Ekim 2012 tarihlerinde start alacak 160 takımlı Bölgesel Amatör Ligin, 9. grubunda yer alacak Çanakkale ekiplerini oldukça zorlu rakipler bekliyor. 15 kulübün bulunduğu grupta mücadele verecek takımların hemen hemen tümü kent potansiyelini arkasına alarak hedefleri doğrultusunda uğraş verecek. Çanakkale takımları, geçen yıl olduğu gibi 2012-2013 sezonunda da 7 Belediye kökenli ( Altınova Bld., Ayvalıkgücü Bld., Armutlu Bld., Balıkesir Bld., Bursa Yenişehir Bld., Gönen Bld., Bursa Kestel Bld.) ekibe karşı eşidi olmayan ekonomik koşullarda yarışacak. Kulüplerin güç dengelerini doğrudan etkileyen bu olumsuzlukların spor müsabakalarında adalet duygusunu zedelediği ve kağıt üzerinde olsa da Belediye destekli takımlara büyük avantajlar sağladığı biliniyor. Mütevazi bütçelerle lige başlayacak Bozcaadaspor ile Bigaspor’un maliyeti kendilerinden çok fazla olan takımlar karşısında alacağı saha sonuçları şimdiden merak edilmeye başladı.
Belediye takımları dengeyi bozuyor

Profesyonel liglerin tüm kategorilerinde olduğu gibi amatör kümelerde de sponsorluğunu Belediyelerin yaptığı takımlar haksız rekabet ortamı yaratıyor...
Süper Lig, 1.lig, 2 ve 3. liglerde Belediyelerin katkı sağlayıp, destek verdiği kulüpler gruplarda mücadele ettikleri rakiplerine karşı haksız bir rekabet ortamının doğmasına neden oluyor. Kaynak yaratmada sürekli sıkıntı çeken, varlıklarını sürdürebilmek için şans oyunları ile Federasyon’dan gelecek ekonomiye endeksli kulüpler, tüm gereksinimleri Belediyeler tarafından giderilen takımlar karşısında oldukça zorlanıyor.
Seyirci faktörü ile birlikte kent potansiyelini olumlu kullanan ve kurum – kuruluşlar tarafından benimsenen takımlar, Belediye ekiplerine karşı nispeten rahat gözükseler de, gelir giderlerinde hesapsız davranan kulüp yönetimleri, Beşiktaş’ta olduğu gibi takımlarının geleceklerini riske sokuyorlar. Her şeye rağmen, kuşkusuz en rahat olanları Belediyeler marifetiyle Türk futbolunda risk almadan yaşayan kulüpler. Bu olgu sadece futbol branşı ile de sınırlı değil. Sporun diğer dallarında da Belediyespor patentli takımları görebiliyoruz . Türkiye profesyonel liglerinde olduğu gibi 81 ilde oynanan amatör kategorilerde de durum farklılık göstermiyor. Sırtlarını Belediyelere, özellikle Büyükşehir Belediyelerine yaslayan kulüpler, rakiplerine göre yer aldıkları lig serüvenlerine oldukça avantajlı başlıyor. Belediyelerin destek ve katkılarıyla yeni sezona start verecek kulüpler daha çok 3.lig ile Bölgesel Amatör Liglerde görülüyor.
2012-2013 sezonunda da durumun farklılık göstermeyeceği biliniyor. Yeni sezonda Çanakkale’nin BAL takımları Bigaspor’la Bozcaadaspor’a kolaylıklar diliyoruz.
Haber/Foto : Cahit Göveren

Yorumlar