Vadi Kupası Sahibini Buldu...


Vadi Kupası sahibini buldu.
Sivas Vadi Bölgesi'nde yer alan ilçeleri bir araya getiren ve burada sportif orgavizasyonun dışında birleştirici özelliğide taşıyan Vadi Kupası Turnuvasının sonuna gelindi. 







Birçok köy takımının arasından finale kalan Gölova Akçataş Köyü ve Suşehri Taşbayır Köyü Kağıthane Hasbahçe Stadında karşı karşıya geldi. İki takımında tam kadro hazır olduğu karşılaşmaya tribünlerden de büyük destek vardı.


İstanbul ve Sivas Milletvekillerinin yanısıra Gerek Sivas'tan Gerekse İstanbul'dan birçok Belediye Başkanı Tribündeki Yerlerini aldılar.


Ayrıca bölgenin köklü spor kulüplerinden Mecidiyeköy Spor Kulübü Başkanı Bülent Zent, Kağıthane Spor Kulübü Başkanı Fikret Batal, İASKF Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Muhittin Karakullukçu, Kağıthane Genel Koordinatörü İbrahim Kaya' da izleyiciler arasında idi.


Son derece zevkli geçen ilk yarı Akçataş adına Serkan Macit ve Taşbayır adına Emre Yavuk'un ayağından kazanılan gollerle 1-1 sonuçlandı.


İki takımda ikinci yarıya temkinli çıktı; yenilecek bir kaza golünün telafisinin olmayacağı düşüncesi ile savunmaya ağırlık veren takımlar çok risk almayınca maç 1-1 sona erdi. 15'er dakikalık iki devrede de gol atmaya muvaffak olamayanca şampiyonu  penaltı atışları belirledi. Penaltı atışları sonunda sevinen takım Taşbayır Köyü oldu.







İlk Penaltılarda topun başına geçen Rıdvan ve Feyyaz eşitliği bozamadı.





İkinci penaltıları Akçataş adına Selçuk, Taşbayır adına kaleci Metin kullandı. Buatışlar sonucu skor 3-3 oldu.


Akçataş adına topun başına 3. penaltı atışı için Tahsin geçti. Vuruşu direğin dibinden dışarıya çıktı.


Bu penaltı sonrası avantaj yakalayan Taşbayır'ın 3. penaltısını kullanan Emre, bu vuruşunu da gole çevirerek takımını öne geçirdi.




4. penaltılar için topun başına geçen Ayhan ve Ercan da vuruşlarını gole çevirince son penaltılarda heyecan doruğa çıktı.


Akçataş adına son Penaltı vuruşu için topun başına geçen Okan'ın vuruşunda top kale direğinin üzerinden auta çıkınca Taşbayır'ın son penaltı vuruşuna gerek kalmadı. Maç Taşbayır'ın 5-4 üstünlüğü ile sona erdi.






 

Yorumlar