Şampiyonluk Aşkına…


 Geçen hafta Gökçeali’ yi liderlikten eden Esenyurt Örnek İ. Y. bu hafta da Subaşı’ nı yenerek şampiyonluk mücadelesinde girilen bu kritik haftalarda üç puanı 5 golle alarak, bu yarışta artık bende varım dedi.

ES. ÖRNEK İ.Y.  5   SUBAŞI  0





  
 2. Amatör 1. Grupta mücadele eden her iki takım mutlak üç puan için sahaya çıktıkları 12. hafta karşılaşmasında Es. Örnek İ.Yurdu maça hızlı başlayan taraf oldu. Soner, Doğukan, Recep ve özellikle Ahmet ile geliştirdikleri ataklarla gol arayan  Es. Örnek İ.Yurdu, bunların birini Ahmet ile Subaşı filelerine bırakınca ilk yarıyı 1-0 önde kapatan taraf oldu.
 2. yarı başlarında Subaşı biraz daha etkili olmaya çalıştığı  dakikalarda, defansın arkasına sarkarak takımının ve kendisinin 2. golünü atan Ahmet, Es. Örnek İ.Yurdu’ nu 2-0 lık üstünlüğe taşıdı. Golden sonra en azından bir beraberlik kurtarmak için yüklenen Subaşıspor, Burak, Fehmi ve Abdullah ile gol yollarını zorlasalarda, Es. Örnek İ.Yurdu’ nda Emre’ nin yerine oyuna giren Tarık, sahneye çıkarak umutlarını bitirdi. 3-0
 Bu dakikadan sonra yorulan bazı oyuncularını değiştiren Es. Örnek İ.Yurdu antrenörü Ümit Yeşilyurt, oyuna giren topçularına “gol istemiyorum güzel bir oyun sergileyin yeter” diye sesleniyordu. Ümit Hoca güzel oyunun her zaman beraberinde gol getireceğini bildiğinden, öğrencilerinin daha olumlu paslarla, ayağa oynadıkları dakikalarda ilk 2 golün kahramanı Ahmet kendisinin 3 takımının 4. golünü kaydetti. Karşılaşma böyle biter diye düşünülürken Es. Örnek İ.Yurdu’ ndan Erhan perdeyi kapatan golü Subaşı kalesine gönderdi 5-0.


 12. hafta sonunda, Gökçeali’ nin de Seymenköy’ ü 2-0 lık sonuçla geçtiği hafta da 3. lükteki yerini sağlama almış oldu. Şampiyonluk mücadelesinde rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek olan Es. Örnek İ.Yurdu Antrenörü Ümit Yeşilyurt yaptığı açıklamada “İlk haftalarda istediğimiz skorları alamadık, daha sonra takım biraz daha çalışkan ve üreten bir kimlik kazandı. Bununla birlikte alınan sonuçlarla neler yapabileceğimiz ve en önemlisi bizim ne istediğimiz daha net oldu. Bu grupta şampiyonluk yaşayacak güce sahibiz 16. haftaya kadar liderle aramızda puan farkını açmadan yürürsek, 16. hafta şampiyonluk düğümünün çözüleceğini düşünüyorum. Buradan alacağımız sonuca göre şampiyon olamasak da en kötü ihtimalle 1. Amatörü bu takımın hak ettiğine inanıyorum” dedi.




Yorumlar