ÖLÜMÜNE SEVDA


Galatasaray, Fenerbahçe maçında tribünde kalp krizi geçirerek hayata veda eden TARAFTAR için ne söylense onun sevgisinin, canını verecek kadar sevdiği takımının sevgisi kadar yüce olamaz. Kendisi gerçek bir TARAFTAR olarak renkleri için canını verdiği sevdalısına öylesine âşık idi ki mağlubiyet canına, kanına dokunmuştu.
Kalbi durmuş hayatı bitmiş ama o üzerinde taşıdığı asil renklere sevdalanmış canını çok sevdiği renkler uğrana kaybetmişti. Şimdi yorumcular bir çoğu bu ölüm üzerine yorum yaparken İspanyada her stada konulmuş bulunan ve ilk yardım olarak vazife gören DESFİBRILATÖR aleti eğer bizim stadımızda olsa idi  bu formasına SEVDA’LI gencimiz ölmez idi diyorlar.
Mutlaka çok güzel statlar yapmasını biliyoruz ama ne yazık ki FATİH ÇALIŞKAN’LARIN hayatına değer veremiyoruz. Bu statları  yapanlar okumuş, aydın, dünyayı görmüşler ama insan hayatına değer verilen kısımlarını her zaman pas geçmişler. Ne yazık! Amatör spor sahalarında bir tendirdiyot, pamuk ve sağlıkçıyı  bulunamayan TÜRKİYE maalesef FATİH ÇALIŞKAN’LARIN ÖLÜMLERİNİ seyretmeye alışmışlardır. DESFİBRILATÖR aleti kalp krizi geçiren hastalara ilk anda tıbbı olarak müdahale ederek ölümü engelleyen bir alet.Neden yok diye soramıyoruz çünkü bizleri yönetenlerin görüşü sağlık yönünden insana değer vermeleri yönünden maalesef yok gibi bir durum .Sahalarımızda amatör müsabakalarda  yılda 23,000 binin üzerinde müsabaka oynanmakta İstanbul’umuzda.Ama kimse sağlık sorununu düşünmemektedir.Halı sahalarda bile olması gereken sağlık ekipleri nedense göz ardı edilmekte.
Benim Sayın Yemen Ekşioğlu’ndan bu hususta isteğim bir an önce tedbir almalarıdır. Ayrıca bu hafta oynanacak amatör müsabakalarda RAHMETLİ FATİH ÇALIŞKAN anısına saygı duruşu yapılmasıdır. Kendisi öyle bir SEVDA ATEŞİ İLE vuruldu ki o sevda ateşine saygı duymalıyız Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum Mekânı Cennet Olsun.

Orhan Budak

Yorumlar