TASKK 2011 en 11 Ödül Töreni Yapıldı.


Türkiye Amatör Spor kulüpleri Konfederasyonu Tarafından bu yıl 2,si düzenlenen, Türk Sporunun gelişimine katkısı olan isimlere sunulacak 2011 En Amatör Sporcumuza hizmet ödülleri töreni yapıldı.

Davete Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile Türk sporuna hizmet edenlerin anısına saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan İstiklal marşı ile başlandı.
Harbiye Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında yapılan Ödül Töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfedarasyonu Başkanı Mehmet Baykan, İASKF Başkanı  Ali Düşmez, TFF İl Başkan Yemen Ekşioğlu, TFF İl Başkan Vekili Yetkin Karakaş, TFF İl Başkan Yardımcısı Ufuk Tatar, Federasyon Başkanları, Sporcular ve Konukların Katılımıyla Gerçekleşti.

TASKK Başkanı Mehmet Baykan yaptığı açılış konuşmasında törene katılan tüm Fedarasyon başkanlarına ve sporculara teşekkürlerini bildirdi. Bu tür ödüllendirmelerin artarak devam edeceğini belirten Baykan, Türkiye'ye bu gururu yaşatan bütün sporculara ayrıca teşekkür etti.
Mehmet Baykan'ın konuşmasından sonra ödül hak kazanan sporcuların başarılarının anlatıldığı bir video sunumu yapıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu konuşmasında "burada enerjisi çok yüksek bir topluluk içerisindeyiz. Ülkemizin neresine baksak başarılı Sporcuları görüyoruz. Ülkemize bu başarıları kazandıran tüm Sporcuları ve onlara emek harcayan tüm amatör yöneticileri yürekten kutluyorum." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç "Avrupanın ve dünyanın her yerinde başarılı olan ve bizi gururlandıran tüm sporcuları tebrik ediyorum. İmkan verilirse bu millet sporda başarıyı getirir, bu genetik olarak insanımızın yapısında var. Tükiye'nin son 10 yılında Spordan gelen bir Başbakan var, bu Sporun her alanında kendini hissettiriyor. Asıl hedefimiz spor yapan bir toplum yaratmak olmalı ister öğrenci ister çiftçi ister iş adamı ister ev kadını olsun spor yapan bir toplum yaratmak zorundayız. Araştırmalar gösteriyorki Spora yapılan 1 liralık harcama 3 liralık sağlık hizmeti olarak geri dönüyor. Toplum olarak, başkanlık olarak, yöneticiler olarak bunu hedeflememiz lazım." diyerek katılanlara teşekkür ettikten sonra sözünü tamamladı"

Geceyi sunan Radyo Spor Spikeri Figen Civan ödüllerini almak üzere Sporcuları tek tek sahneye çağırdı.

İlk olarak Dünya Şampiyonu olan Voleybol Yıldız Bayan Milli takımımıza Ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi. 


Daha sonra Bedensel engelli yüzme branşında altın madalya kazanan Beytullah Eroğlu'nun ödülünü de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi.
Boks branşında Avrupa şampiyonası büyük bayanlarda Şemsi Yarlı'nın ödülünü İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak verdi.


Bisiklet Kategorisinde ; omnium branşında birinci gelerek Avrupa şampiyonu olan Ahmet Örken'e ödülünü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun elinden aldı.


Jimnastik branşında 2. Olimpiyat eleme turnuvasında Londra da mücadele etmeye hak kazanan Göksu Uçtaş'ın müsabakalarda olmasından dolayı ödülünü kendisine vermek üzere  ödülünü Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar  Ezgi Bozdemir'e  verdi.


120 kg güreşte Dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Rıza Kaya Alp ödülünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren'den aldı.


Görme Engelli Atletizm branşında, Atletizm şampiyonasında 2. olan Semih Deniz geceye katılamadığı için ödülünü, yine görme özürlü  bir Sporcumuz olan Yusuf Acar, TFF Başkanı Yıldırım Demirörenden aldı.


Halter branşında; Fransa'da yapılan Dünya şampiyonasında büyük erkekler koparmada 1 altın madalya ve Avrupa şampiyonasında erkekler koparmada yine 1altın madalya kazanan Mete Binay'a ödülünü Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler verdi.


Judo branşında; Avrupa şampiyonası gençlerde altın madalya kazanan Ebru Şahin Ödülünü Türkiye Voleybol Fedarasyonu Başkanı Erol Karabıyık'tan aldı.


Teakwondo branşında; Büyükler Dünya Şampiyonasında altın madalya kazanan Servet Tazegül'e ödülünü Türkiye Halter Fedarasyon Başkanı Dr. Hasan Akkuş verdi.


Atıcılık branşında; Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanan Çiğdem Özyaman' ödülünü Türkiye Güreş Fedarasyon Başkanı Bekir Çeker verdi.
Ayrıca gecede özel ödüle layık görülen Takım, Sporcu ve Yöneticelere de ödülleri verildi.


2010-2011 Sezonu Nike Premier Cup U-15 Türkiye şampiyonasında Birinci olarak Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan , Avrupa Şampiyonu Olma Başarısını gösteren Fenerbahçe U-15 Takımına Ödüllerini Türkiye Bisiklet Fedarasyon Başkanı Emin Müftüoğlu ve Türkiye Teakwondo Fedarasyon Başkanı Mehmet Şahin verdi.


2010- 2011 Sezonunda Türkiye Şampiyonu olarak  olarak 3. kez Bu başarıyı elde eden Galatasaray Bedensel Engelli Basketbol Takımına ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan  Baki Ertekin ve Türkiye Jimnastik Fedarasyon Başkanı Atilla Örsel verdi.


2011 yılı Ekim ayında düzenlenen Dünya Wushu Şampiyonasında Taolu Dalında 9.60'lık derecesiyle Dünya Şampiyonu olarak Türkiye'ye Wushu Tarihinin ilk altın madalyasını kazandıran Elif Akyüz'e ödülünü Türkiye Hokey Fedarasyon Başkanı Sadık Karakan ve Türkiye Karate Fedarasyonu Başkanı Esat Delihasan'dan aldı.


Bölgesel Amatör Ligi Takımları arasında 23 Ekim 2011 tarihinde oynanan Çorlu Gençler Birliği - Sultanbeyli Belediye Spor Müsabakasında Çorlu Gençlerbirliği Spor Futbolcuları'nın sergilemiş oldukları Fair-Play davranışlarından dolayı ödülünü Türkiye Bedensel Engelliler Spor Fedarasyon Başkanı Mustafa Gürpınar ve Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkanı Yılmaz Tokatlı'dan Aldı.

ÇORLU GENÇLERBİRLİĞİNE VERİLEN FAİR-PLAY ÖDÜLÜNÜN ÖYKÜSÜ
Futbol Fedarasyonunun düzenlediği Bölgesel Amatör Lig, 12. Grup'ta 23.10.2011 tarihinde Tekirdağ'da oynanan Çorlu Gençlebirliği - İstanbul Sultanbeyli Belediye Spor Futbol müsabakasının 3. dakikasında Çorlu Gençlerbirliği takımından bir futbolcu sakatlanınca Sultanbeyli Belediyespor topu taca attı. Tedavi sonrası Çorlu Gençlerbirliği futbolcuları topu centilmenlik gereği Sultanbeyli savunmasına doğru attı. Bu esnada topu kapan Çolu takımından bir oyuncu gol attı ve Çorlu Gençlerbirliği 1-0 öne geçti.
Bu gol sonrası saha karıştı. Çorlu Gençlerbirliği futbolcuları da kendi takım arkadaşlarına tepki gösterdi. Santra sonrası Çorlu Gençlerbirliği takımı futbolcuları topa hiç müdahalede bulunmadı, Sultanbeyli futbolcuların kale içine kadar getirdiği topu rakibinden alan Çorlu Gençlerbirliği kalecisi topu kendi kalesine atarak durumu 1-1 eşitledi.
Centilmenlik örneği sergileyen oyuncular Tribünler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
Maçın ilk yarısı bu skorla bitti.
Maç, Çorlu Gençlerbirliği'nin 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.


Gece sonunda amatör spora emeği geçen spor yöneticilerine Bakan Suat Kılıç tarafından verilen ödüllerle son buldu.
 




















   



































































































































































Yorumlar