Alibeyköy zorlu virajdan galibiyetle çıktı.



SAL Klasman Grubunun 10. haftasının önemli müsabakalarından biri Bakırköy Belediyesi Stadında oynandı.Alibeyköyspor ile Vefaspor' un karşı karşıya geldiği karşılaşma üst ve orta sıralardaki bir çok takımıda ilgilendirdiği için tribünlerde hemen her takımdan birer izleyici vardı.




Güç dengeleri açısından da birbirine eşdeğer olan iki takım, bu maçı seçerek izlemeye gelenleri hayal kırıklığına uğratmadı. Son derece zevkli ve heyecanlı bir 90 dakika izledik. İki takımında galibiyete yaklaştığı anlar oldu. Fakat gülen Alibeyköy oldu. Alibeyköy bu galibiyetle sıralamada iki basamak daha yükseldi.




Maça Vefa rakibi üzerinde baskı kurarak başladı. Sağlı sollu yaptığı ataklarla Alibeyköy defansını hata yapmaya zorluyor ve yakalayacağı pozisyonlardan gol çıkartmaya çalışıyordu. Ancak disiplinli Alibeyköy defansı Vefa'ya bu fırsatı vermedi. Baskıyı kırdıkları anlarda uzun toplarla gol arayan Alibeyköy 32. dakikada kazandığı serbest vuruşta arka direğe gönderilen topu Burak mükemmel bir vuruşla gole çevirdi. Alibeyköyü rakibi karşısında 1-0 öne geçirdi.




Bu golden sonra oyunu rolantiye alan Alibeyköy ilk yarıyı bu sonuçla bitirmek için geriye yaslandı.




İkinci yarı Vefa gene yüksek bir tempo ile başladı. Daha ilk dakikalarda kazanılan serbest vuruşu Erdem kullandı top kale direğinin dbine çarpıp ceza sahasına döndü.  Dönen topu Alibeyköy defansı güçlükle uzaklaştırdı. 
Alibeyköy defansının iyice bunaldığı bu dakikalarda Vefanın beklediği hatayı Muhammed yaptı, Muhammedin uzaklaştırmak istediği top Tolganın önünde kaldı. Tolga topu düzeltti yerden düzgün ve sert bir vuruşla takımının beraberlik golüne imza attı. 




Bu golden sonra Vefa oyunu Alibeyköy sahasında kurmaya başladı. Alibeyköyünde oyunu geride kabul etmesi Vefaya istediği oyunu oynama fırsatı verdi. Ancak Alibeyköy kalecisi Alinin performansı Vefanın sanırım hesabında yoktu. Bunun üzerine orta sahadaki bir ikili mücadelede Muhammetin eline çarpan topu kartla cezalandırca oyuncu ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 78. dakika da 10 kişi kalan Alibeyköyün oyunu tamamen beraberlik üzerine kurduğu bu dakikalarda Çağrı sağdan yaptığı mükemmel bindirme ile rakip defansın arkasında topu Ömercanla buluşturdu, Ömercan bekletmeden topu 18 içine kesti Samet' in mükemmel kafa vuruşu Alibeyköyü bitime 5 dakika kala 2-1 üstünlüğe taşıdı. Maçta başka gol olmayınca Alibeyköy sahadan 2-1 lik üstünlükle ayrıldı.
Maç sonrası Vefasporlu Erdem (8 numara) ve Volkanın (15 numara) Alibeyköylü sporcu ve yöneticilerin üzerine küfür ederek yürümeleri  ve bu tutumu kendi yöneticilerinin ikazlarına rağmen sürdürmeleri maç sonuna hiç hoş görüntüler olarak yansımadı. 
Maç sonrası Alibeyköylü sporcular soyunma odasında galibiyeti doyasıya kutladılar.












Stad : Bakırköy Belediye
Hakemler : M. Kürşat Filiz, Hamdullah Gökmen, Gökhan Kaya
Saha Komiseri : Zafer Çatalkaya


Alibeyköy : Ali, Ömercan, Fatih, Muhammet, Yavuz, Kemal, Samet, Çağlar, Uğur, Burak, Doğan
Yedekler : Barış, Hasan, Cihan, Orhan, Eray, Murat, Çağrı


Vefa : Serman, Tarık, Zihni, Volkansel, Sait, Sezer, Muhammet, Erdem, Tolga, Orçun, F. Tolga
Yedekler : Göktürk, Friday, Mehmet, Volkan, Doğan, Ahmet, Semih









Yorumlar

serdar dedi ki…
Bundan sonra Alibeyköy fikstür avantajina sahip bal göründü.

Serdar