KARADENİZ : 6 KARTALTEPE : 5 (U17 TE)


Karadeniz ile Kartaltepe arasındaki U-17 Türkiye Elemeleri İstanbul ayağı çok çekişmeli geçti.

Stad : Kağıthane Hasbahçe Sahası

Hakemler : Osman Altın, Anıl Nerede, Gökhan Acar
Saha Komiseri : Cezmi Tufan


Karadeniz : Tuncay, Samet, Batuhan, Noğman, Gökcen, Ahmet, Nurullah, Ali Osman, Ömer, Emre, Ender
Yedekler : Muhammed, Bahtiyar, Berk, Rıdvan, Samet Öztürk, Tolga, Fatih


Kartaltepe : Onur, Boran, Selman, Kadircan, Cihat, Salih, Batuhan, Ali Emre, İlker, Ahmet, Mustafa
Yedekler : Sergen, Yılmaz, Selim, Engin, Furkan, Umut, Semih

Telafisi olmayan maçta iki takım da temkinli başladı oyuna. Oyun orta saha mücadelesi halinde geçecek diye düşünürken, Karadeniz defansının hatasını iyi değerlendiren İlker kaleci Tuncay' ıda avlıyor ve henüz 11. dakika da takımını 1-0 öne geçiren golü atıyordu.

Erken gelen gol oyunun bundan sonraki bölümüne yansıdı. Golden sonra sahasına kapanan Kartaltepe, oyunu kendi alanında karşılayarak kontrataklarla ikinci golü bulmaya çalışırken, Karadeniz takımıda erken gelen golün telafisi için yüklenmeye başladı. 
Kapalı defansı aşmakta zorlanan Karadeniz takımı kendi sahasında rakibe pozisyon vermesine rağmen Kartaltepeli oyuncuların yakaladıkları pozisyonları değerlendirememesi sonucunda ilk yarıya Kartaltepe' nin 1-0 lık üstünlüğü ile girildi.
İkinci yarıda da takımların oyun anlayışlarında bir değişiklik olmadan başlandı. Kartaltepe skoru korumak adına iyice geriye yaslandı. Gelişen Karadeniz ataklarını da uzun toplarla savuşturmaya çalışsa da bu topların hepsi gene kendi kalesine yöneldi.
Nitekim maçın 64. dakikasında Nurullahın yerine oyuna giren Berk altıpas içinde buluştuğu topla beraberlik golünü atıyordu.
Bu golden sonra iki takımında oyunu rolantiye alarak bir kaza golü yememeye dikkat etmesi sonucu, maç bir orta saha mücadelesine dönüştü. Son düdük çaldığında oyundaki eşitlik bozulmamıştı 1-1.
Kural gereği direk penaltı atışlarına geçildi.
İlk penaltıyı Karadeniz adına golün sahibi Berk kullandı 1- 0
Salih'le Kartaltepe beraberliği sağladı. 1-1
Karadeniz adına 2. penaltı atışını kullanan Emre'nin vuruşunu Onur başarılı bir şekilde kurtardı. 1-1

Kartaltepe adına 2. penaltı atışı için topun başına geçen Mustafa takımına avantaj sağlayan vuruşu yaparak seri atışlarda 1-2 lik üstünlüğü yakalıyordu. Seri penaltılarda Karadeniz adına Ali, Samet ve Gürkan, Kartaltepe adına da Ahmet ve Emre Penaltı atışlarını gole çevirerek kulanılacak son penaltı öncesi durumu eşitliyorlardı.
Takımı adına 5. penaltı atışı için 2. penaltıyı kurtararak takımını rakibi onünde üstün duruma geçiren Onur topun başına geçti. Topu ağlarla buluşturması durumunda takımını Türkiye finallerine götürecek olan Onur' un vuruşunu kaleci Tuncay'ın kurtarmasına rağmen çizgi hakeminin penaltı vurulurken Tuncay'ın çizgiyi ihlal ettiğini belirtmesi üzerine hakem atış tekrarına hükmetti. Onur bu vuruşuda dışarıya atınca eşitlik yeniden sağlandı ve artık telafisiz penaltı atışlarına geçildi.
Karadeniz takımı adına topun başına geçenNoğman topu ağlarla buluşturmayı başardı. Kartaltepe adına topun başına geçen Cihat topu kalecinin sağından dışarıya yollayınca Karadeniz finallere giden takım oluyordu.


Maçın sonuna sevinç gösterilerinin yanısıra iki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu. Yaşanan bu gerginlik sonrası iki takım oyuncuları ve yöneticileri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Ancak bu arbedenin faturası iki takım adına da ağır oldu. Karadeniz takımından 6 Kartaltepe takımından 4 oyuncu kırmızı kartla cezalandırıldı.

Karadeniz : Noğman, Gökçen, Ahmet, Ali Osman, Ömer, Emre

Kartaltepe : Kadircan, Ahmet, Mustafa, Yılmaz

Maç sonu iki takım adına kırmızı kart gören oyuncular oldular.















Yorumlar