BAĞLARBAŞI :0   HEASK : 3   


Süper Amatör Lig Klasman müsabakalarının 2. maçında Bayrampaşa Belediye Sahasında Bağlarbaşı ve Halide Edip Adıvar takımları karşı karşıya geldiler. 

Stad : Bayrampaşa Belediye Stadı
Hakemler : Sertaç Şaroğlu, Ertan Başdağ, Abdurrahman Cesur
Saha komiseri : Mustafa Ateş


Bağlarbaşı : Görkem, Aziz, Sinan, Ahmet, Sezai, Abdulhakim, Uğur, Fatih, Seçkin, Özay, Kenan, 
Yedekler : Musa, Yıldıray, Kubilay, Mustafa, Ali, Emre, Okan


HEASK : Şükrü, Emin, Emrah, Adem, Engin, Muhammed, Tayfun, Serkan, Kadir, Ziya, Uğur
Yedekler : Tugay, Eren, Burak, Aşkın, Vedat, Onur, Ozan




Gruptaki ilk maçlarında Çengelköyle golsüz berabere kalarak 1 puanla yetinen Bağlarbaşı, Leventle 1-0 geriye düşmesine rağmen bulduğu iki golle sahadan 3 puanla ayrılan HEASK arasındaki maç izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.




Maça Bağlarbaşının vuruşuyla başlandı. Önceden çalışıldığı belli olan bir organizasyonla Bağlarbaşı daha ilk saniyelerde gol pozisyonu yakaladı ancak bunu doğru değerlendiremedi ve topu direğin üzerinden dışarıya attı.




Buna Halide Edipin cevabı gecikmedi orta sahadan gelen topa mükemmel bir vuruş yapan kaptan Serkan'ın şutu az farkla auta çıktı. İlk yarı boyunca karşılıklı pozisyonlar yaşansada devre arasına 0-0 lık beraberlikle girildi. Maç güzel bir havada başlamasına rağmen kısa bir süre sonra başlayan kar yağışı ilk yarı sonuna kadar devam etti. Devre arasında da devam eden kar yağışı ikinci yarının başlama vuruşundan kısa bir süre sonra kesildi maçın geri kalan bölümü güneşli bir havada oynandı.




İkinci yarıya HEASK vuruşuyla başlandı. Başlama vuruşu ile beraber Halide Edip rakip kale üzerinde baskı kurmaya başladı. Üst üste pozisyonlar yakalayan HEASK 57. dakikadan Bağlarbaşı orta sahasının çıkarken kaybettiği topu ceza sahası içine aktaran HEASK Tayfun' un kaleciyi avlayan akıllı vuruşu ile 1-0 öne geçti.





Golün şokunu üzerinden atlatan Bağlarbaşı HEASK kalesinde tehlike yaratmaya başladı. 64. dakika da Abdulhakim'in 18 üzerinden sert vuruşunu Şükrü son anda müdahale ederek kornere çeldi. Bu pozisyondan 4 dakika sonra Emin' in kullandığı serbest atışta Ziya mükemmel bir kafa vuruşuyla Görkem' i ikinci kez avlıyor ve HEASK 2 farklı üstünlüğü yakalıyordu.İyice rahatlayan HEASK oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalışarak rakibine pozisyon vermemeye çalıştı. 78.dakika da taç atışından gelen topa müdahele edemeyen HEASK defansı kalesinde çok büyük bir tehlike atlattı. Top kale çizgisine paralel giderek auta çıktı. 80. dakika Tayfun bu kez topu kalecinin üzerinden aşırdı ancak Hasan topu çizgi üzerinden çıkardı.
90+3 te oyuna kaptanın Serkan' ın yerine giren Burak skoru belirleyen golü attı. 
HEASK : 3   BAĞLARBAŞI :0

Yorumlar