Biga takımları 1-1'ini yedi, sonuç Yeni Çan’a yaradı


Süper Amatör Lig'in 14. haftasında Biga derbisinde Bigaspor ile Adaspor 28 Ocak Cumartesi günü saat 14:00'de Biga 18 Eylül Stadı'nda karşı karşıya geldi.


STAD : 18 Eylül

Bigaspor: Saffet, Fatih, Sedat, Aykut, İbrahim, Olcay, Mesut, Oğuz, Melih, Batuhan, Metin.

Adaspor: Uğur, Kaan, İsmail, Murat, Enes, Semih, Eray, Erkal, Mehmet Kuşu, Mehmet Kızıl, İbrahim


Süper Amatör Lig'in 14. haftasında Biga derbisinde Bigaspor ile Adaspor 28 Ocak Cumartesi günü saat 14:00'de Biga 18 Eylül Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı Adaspor hızlı başladı. İlk tehlikeli pozisyonu yaklayan Adaspor, İsmail'in kafa vuruşundan yararlanamadı. Ancak golü bulan taraf Bigaspor oldu. 16. dakikada Fatih Şencan'ın sağ kanattan yaptığı ortayı iyi değerlendiren Metin meşin yuvarlığı kafa vuruşuyla ağlar gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca Bigaspor, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı sakin başladı. İkinci yarıya önde giren Bigaspor, oyuna daha kontrollü başladı. Adaspor beraberlik çabası ise 60. dakikada sonuç buldu. Hakem, ceza alanı içinde Aykut'un topu elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kaptan Mehmet Kuşu skora denge getirdi 1- 1. Bu gol karşılaşmanın son yarım saatinin hareketli geçmesine neden oldu. Bigaspor golden sonra rakibine baskı kurmaya çalışırken, Adaspor'da hızlı ataklarla Bigaspor kalesini yokladı. Her iki takımda yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyine karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Lider Bigaspor bu sonuçla önemli bir 2 puan kaybederken, en yakın rakibi Yeni Çanspor puan farkını 2'ye indirme fırsatı doğdu. Bigaspor'un 11 maçlık, Adaspor'un ise 9 maçlık galibiyet serisi bu beraberlikle son buldu.

Maçtan önemli dakikalar


8. dakika: Adaspor'da Mehmet Kuşu'nun kullandığı serbest vuruşta İsmail'in kafa vurulunu kaleci Saffet çıkardı.

13. dakika: Sedat'ın kullandığı serbest vuruşta, Batuhan kafa vuruşunda top dışarı çıktı.

16. dakika: Fatih Şencan'ın sağ kanattan yaptığı ortada Metin'in kafa golüyle Bigaspor 1-0 öne geçti.

28. dakika: Ceza alanına yapılan ortada Olcay'ın kafa vuruşu dışarıda.

40. dakika: Batuhan'ın şutunu Uğur, kornere çeldi.

45. dakika: Metin'in ceza yayı üzerinden sert şutu üstten dışarı.

47. dakika: Mesut'un sert şutu üstten dışarı.

60. dakika:  Hakem, ceza alanı içinde Aykut'un topu elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kaptan Mehmet Kuşu skora denge getirdi 1- 1.

72. dakika: Adaspor defansının atasında top Metin'in önünde kaldı. Boşta kalan Metin müsait pozisyonda topu yandan dışarı gönderdi.

77. dakika: Mehmet Kuşu'nun ceza alanına girmeden şutu dışarda.

85. dakika: Mesut kullandığı serbest vuruşta Sedat'ın kafa vuruşuyla top dışarı çıktı.

Yorumlar