Bayındır Spor şampiyon oldu




Tire Belediyespor takımının eksik kadroyla gittiği ve hiçbir iddiasının olmadığı grubundaki son karşılaşmada, favori olan ev sahibi takım Bayındırspor’a farklı yenildi.
Bayındırspor aldığı bu sonuçla grubu şampiyon olarak tamamladı.
İzmir 1. Amatör Küme 9. Grup’ta mücadele eden Tire Belediyespor, hafta sonu Bayındır deplasmanında grup lideri Bayındırspor ile son karşılaşmasına çıktı. İyi bir sonuçla ligi kapatmak isteyen Tire Belediyespor, zorlu deplasmanda umduğunu bulamadı ve ağır bir yenilgiyle sahadan ayrıldı. Komşu ilçe Bayındır’ın temsilcisi, Tire ekibine acımadı ve karşılaşmayı “6-1” gibi farkla kazandı. Bu sonuçla Bayındırspor grup karşılaşmaları sonrasında şampiyon olarak play-off mücadelesine gitmeye hak kazandı. İlk yarısı “2-1” Bayındır lehine biten maçta golleri Çağdaş (2) Murat İce, Sercan, Eren ve Gündüz ev sahibi takım adına kaydederken, Tire Belediye’nin tek golünü ilk yarının sonlarında Esat attı.
MAÇTAN NOTLAR :
*Bayındırspor Tire Belediye maçına 4 as oyuncusundan yoksun çıktı. Çaybaşı maçında rakibiyle çarpışarak geçici hafıza kaybı yaşayan Doğan, Mustafa Memişoğlu tarafından tedbir amaçlı kadroya dahil edilmezken, sakatlığı bulunan Demir, Mehmet ve kırmızı kart cezalısı olan Gülcü maçı tribünlerden takip ettiler.
*Bayındır Pazar günü tarihi bir gün yaşadı. Çevre ilçe ve köylerden gelenlerle birlikte seyirci rekoru kırıldı. Maçı yaklaşık 2000 kişi izledi.
*Bayındırspor’un yeni transferlerinden Burak Atasoy sakatlığı bulunmasına karşın son 15 dakika oyuna dahil edilirken Umut ilk defa kadroya dahil edildi.
*Tire Belediye takımı sahaya “Kardeş Takım Bayındırspor’a Play-Off Maçlarında Başarılar Dileriz.” yazılı pankartla çıktı. Bu jest Bayındırlı sporseverlerden büyük alkış aldı.

 KUPA TÖRENİ VE ŞEHİR TURU
Tarihinde ilk defa şampiyonluk kazanan Bayındır’da maç bitimiyle stadyum adeta karnaval yerine döndü. Büyük sevinç yaşayan Bayındırlılar takımlarını dakikalarca ayakta alkışladı… Ardından kupa törenine geçildi… Şampiyonluk kupasını kaptan Nail ve Doğan’a Belediye başkanı Mehmet Kertiş ve Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas birlikte verdiler. Tüm futbolculara madalya verilen törende oyunculara madalyalarını siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkanları taktı… Törenin ardından konvoy düzenlenerek şehir turuna çıkıldı. Yaklaşık 100 aracın katıldığı şehir turuyla şampiyonluk doyasıya kutlandı…


Grubunu şampiyon olarak tamamlayan Bayındır play-off maçlarına seri başı olarak gidecek. 76 takımın mücadele ettiği 1. Amatör’de gruplarını 1. olarak tamamlayan 9 takım seri başı olurken, grubunu 2. sırada tamamlayan 9 takım ekstra kuraya dahil olacak. Dokuz adet ikinci takımdan 4’ü ekstra play-off oynayacak. Kalan 2 takım ile birlikte sayı 16 takıma düşecek. Birinciler, ikincilerle eşleşerek yarı final oynanacak. Kalan 8 takım final maçına çıkacak. Final sonunda 4 takım süper amatör lige yükselecek. Bayındırspor yönetim kurulu kura çekimine tam kadro katılacağını açıklarken, Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’in de kuraya katılacağı bildirildi.

“HEDEFİMİZ SÜPER AMATÖR LİG”
Bayındırspor’un başarılı Teknik direktörü Mustafa Memişoğlu farklı kazanılan Tire Belediye maçı sonrası gazetemize şu açıklamaları yaptı: “Grubumuzu şampiyon olarak tamamladığımız için çok mutluyuz. Tüm oyuncularımı sezon boyunca ortaya koydukları mücadeleden ve elde ettikleri başarılardan dolayı yürekten kutluyorum. Bu şampiyonluğu takım olarak Bayındırlılara armağan ediyoruz. Ancak bu şampiyonluk bizim için sadece ara hedefti. Bizim nihai hedefimiz süper amatör lig. Allah’ın izniyle noktayı süper amatör lige çıkarak koyacağız.

Yorumlar