Yeniköy; yine, yeni, yeniden...


Yeniköy : 4   İdealtepe : 0
Yeniköy ve İdealtepe gruplarının ilk maçında Sarıyer ÇAyırbaşı Stadında karşı karşıya geldi. Sahada sevinen taraf Yeniköy oldu.


2012 - 2013 sezonu İstanbul Süper Amatör Liginin bugün ilk günüydü. Amatör ligler arasında önemli bir mihenk taşı vazifesi gören bu lig, bir çok sporcu tarafından da  içinde olmak istedikleri bir lig aynı zamanda. Takımların Bölgesel Amatör Lig için birbirleri ile kıyasıya yarıştığı ve bu ligde başarıya ulaşmak için en üst seviyede takımlar kurmaya çalıştığı bir lig Süper Amatör Lig. 

 

Bir anlamda hem kulüpler hemde futbolcular burada amatörlüklerini unutuyorlar. Bir çok kulüp gerek yaptığı transferlerle gerekse takımın başına getirdiği hocalarla profesyonel ligleri aratmıyacak bir titizlik ve özen gösteriyorlar. Tabii bu bir çok genç sporcunun bu arenada kendi yeteneklerini göstermesi önünde bir engel de oluyor. Ancak bugün izlediğim takımda tamamına yakınının genç futbolculardan oluşturan Yeniköy, bunu yaparak ne kadar isabetli bir karar verdiğini sahda oynanan oyunla tüm izleyenlere gösterdi. 

 

Gençlerde kendilerine gösterilen güvenin farkında olduklarını sahada onlara şans verildiği zaman neler yapabileceklerini gösterdiler bu maçta. Yeniköy geçen sezondaki takımın tamamına yakınını değiştirmiş ve yerlerine genç futbolcuları monte ederek lige hazırlanmış. Bunu yaparak geleceğin takımını da oluşturan Yeniköy çok yakın zamanda eski günlerine dönecektir. Takım ruhu taşıyan bir sporcu grubu vardı sahada, bu da maçın skoruna etki etti. Yeniköy'ü ve Yeniköylü gençleri buradan kutluyorum.



Stat : Sarıyer Çayırbaşı Stadı
Hakemler :
Bayram Başkan, Gökhan Kaya, Serdar Kavrazlı
Saha Komiseri :
Sırrı Kalın
 

Yeniköyspor : Bülent, Mert, Ertuğrul, Furkan, Barış, Tayfun, Ömer(Dk.80 Ferit), Sezer(Dk.67 Şenol), Derya, Uğur, Umut(Dk.76 Özgür) 
İdealtepespor : Egemen, Ebuzer, Erkan, Furkan, Hacı, Salih, Burak(Dk.67 Gökhan), Enes(Dk.81 Recep), Emirhan, Can(Dk.67 Ömer), Adem
Goller :
Uğur (2), Ertuğrul (Penaltı), Sezer
























Yorumlar